VerandermanagementBedrijfsplan Tools uit whitepaper

Assumption mapping Download de Assumption Mapping pdf Blue Ocean strategy canvas Download de Blue Ocean strategy canvas pdf Customer Journey mapping Download de Customer Journey mapping pdf Decision making unit Download de Decision making unit pdf Financial Fishbones Download de Financial Fishbones pdf Market Sizing Download de Market Sizing pdf Perceptual Mapping Download de Perceptual...

Lees meer

ReviewsErvaringen Digital Strategy

Martina Balazsova, Nová Consultancies Managing Partner Bekijk Martina’s ervaringen tijdens de Digital Strategy opleiding. Haritz Elexpuru, Neurtek International CEO Ontdek hoe de groepsdiscussies Haritz hebben geholpen om de theorie naar de realiteit te vertalen. Wubbien Kliphuis, Carl Zeiss Sales Manager Voor Sales Manager Wubbien Kliphuis was het hoogtepunt van de opleiding Digital Strategy de aanpak...

Lees meer

InnovatieHet gat tussen Big Data en wijsheid

Big Data zijn overal. Dankzij technologische ontwikkelingen weten we steeds meer data te genereren, op te slaan en uit te wisselen. Maar toch maken overheden en bedrijfsleven nog niet optimaal gebruik van alle mogelijkheden. Volgens prof. dr. ir. Rommert Dekker, academisch directeur van de opleiding Data & Business Analytics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, komt dat omdat men de technische vaardigheden daarvoor mist.

Lees meer

Psychologie6 Cialdini principes, volgens de grootmeester himself

Robert Cialdini onderzoekt al bijna dertig jaar hoe je andere mensen beïnvloedt. Daarvoor dook hij bijvoorbeeld drie jaar onder in de wereld van zakenmensen, reclamemakers en lobbyisten. Naar eigen zeggen leerde hij het meeste door mee te kijken bij autoverkopers, collectanten en medewerkers van een callcenter. Over de krachten achter beïnvloeden onderscheidt hij de 6 Cialdini principes.

Lees meer

PsychologieLeer van koppensnellers en maak een tribe van je organisatie

Willen we verbinding en veiligheid terugkrijgen in de organisatie, dan zouden we onze bedrijven meer als tribes moeten gaan zien. ‘Van oorsprong zijn we tribale wezens, we zijn het alleen een beetje vergeten in onze gebouwen van beton’, zegt Danielle Braun, corporate antropoloog en schrijver van het boek ‘De corporate tribe’.

Lees meer

LeiderschapHoe je hinderlijke stressreacties omzet in efficiënt gedrag

Ervaren we negatieve stress en zijn we ons niet bewust van ons gedrag, dan vervallen we in overlevingsstrategieën. ‘Dat zijn valkuilen die we in onze jeugd al hebben ontwikkeld en die in stress-situaties worden getriggerd. Die overlevingsreacties zitten diep in het brein opgeslagen’, vertelt Bongers. ‘Gaat het angstcentrum aan, dan geef je een automatische reactie....

Lees meer

InnovatieGroeikansen gaan altijd gepaard met spanningen

In de collegereeks Business Development van Nyenrode Business Universiteit geven vier bekende sprekers inzicht in hoe je waarde creëert en nieuwe zakelijke kansen kunt realiseren, waaronder hoogleraar Psychologie (leiderschap- en persoonlijke ontwikkeling) Prof. dr. Jaap van Muijen.

Lees meer

PsychologieHoe kom je uit de dramadriehoek op de werkvloer?

Als leidinggevende zul je je bezig moeten houden met de psychologische kant van de organisatie. Je hebt de verantwoordelijkheid om inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag en dat van jouw medewerkers. Alleen dan lukt het om een dramadriehoek om te vormen tot een winnaarsdriehoek.

Lees meer