De Rijnlandweek

Rijnlands, van zienswijze naar zijnswijze

Nu Angelsaksische managementmodellen onder vuur liggen, komt een ander model in beeld: het Rijnlandse. Maar wat is dat eigenlijk? De Rijnlandweek is in korte tijd een begrip geworden. Even weg van al die aangeleerde (management)opvattingen. Een ervaring die de deelnemers veranderde, én velen om hen heen.

Uitverkocht
Wanneer?
1 t/m 5 juli 2019

Waar?
Conferentiecentrum Drakenburg

Uitverkocht

De Rijnlandweek

Over Rijnlands organiseren kun je tegenwoordig veel lezen. Het is ook aan te raden om dat te doen. Maar het blijft toch ook een beetje schriftelijke cursus zwemmen.

Werkgemeenschappen zijn een oeroud fenomeen en weer verrassend actueel. Maar ze zijn geheel overwoekerd geraakt door het systeemdenken, waarvan de Angelsaksische manier van organiseren het verst gaat.

Tijdens de Rijnlandweek komt een week lang een stoet aan inleiders en trainers voorbij. Bijzondere gastsprekers en onverwachte werkvormen maken het programma interactief en afwisselend. De week is een spannende reis en heeft uiteindelijk als bestemming om weer thuis te komen. Thuis bij je gezonde verstand, bij wat je eigenlijk al wist over organiseren en de dingen waar het eigenlijk om draait: bezieling, passie, vakmanschap. Alles wat je eigenlijk al wist, maar dan flink wat sterker. Want dat gezond verstand is cruciaal voor het organiseren in de 21ste eeuw.

Deelnemers worden ondergedompeld in (1) wat is nu ‘sociaal-economische bedrijfskunde’ en (2) wat komt daarbij kijken om het tussen de oren te krijgen? Op de eerste plaats bij jezelf en daarna in je organisatie. Elke deelnemer draagt een eigen praktijkcasus aan.

Gedurende de week wordt het fenomeen werkgemeenschap van alle kanten onderzocht (dag 1) en natuurlijk de rol van de deelnemer daaraan (dag 2). Vervolgens plaatsen we de werkgemeenschap in het licht van de tijdsgeest (dag 3). Pas dan kijken we hoe organisaties hieraan dienstbaar kunnen zijn (dag 4). Super-actuele Rijnlandse bedrijfskunde dus! Tenslotte gaan we in op de dynamiek binnen de huidige transformatie van het denken in systemen naar het denken in termen van de leefwereld in werkgemeenschappen (dag 5).

Maandag 7 januari 2019
9:00 - 22:00
Dag 1: De principes
Dinsdag 8 januari 2019
9:00 - 22:00
Dag 2: Door de Tijd
Woensdag 9 januari 2019
9:00 - 22:00
Dag 3: Wat drijft?
Donderdag 10 januari 2019
9:00 - 22:00
Dag 4: Robuustheid
Vrijdag 11 januari 2019
9:00 - 17:00
Dag 5: Actorschap

Conferentiecentrum Drakenburg
Dr. Albert Schweitzerweg 1
3744 MG Baarn, Utrecht

Organisator
DeLimes
Schermafbeelding 2018-12-14 om 15.13.02

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Heb je een vraag?

Wil je een overzicht van de beste opleidingen?

Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Beste Business Opleidingen.